Hejdå torra slemhinnor: Detta husmorsknep kommer få dig att alltid vilja ha havtorn hemma

Torra slemhinnor kan vara en riktig plåga, och ju äldre vi blir, desto mer närvarande blir åkomman. Att bli av med sina besvär med torra slemhinnor kan låta för bra för att vara sant, men det många inte vet är att de kan lösa det själva med hjälp av naturliga hjälpmedel. Nedanför hittar du effektiva tips för att upprätthålla balansen i kroppen.

Fettsyran Omega-7 är inte den vanligaste vi hör talas om. Detta beror på att det är en fettsyra som kroppen själv kan producera och vi behöver inte tillsätta den själva. Problemet ligger dock i att mängden minskar när kroppen blir äldre. Det kan även minska om kroppen utsätts för sämre kost och stress. Omega-7 är viktigt för att kroppen ska kunna stabilisera slemhinnorna och hudens celler.

Foto: Shutterstock

ANNONS: Ge din kropp optimala förutsättningar att må bra med det prisbelönta blåbärstillskottet Medox. Passa på: Nu får alla nya kunder 50% rabatt – här kan du läsa mer och beställa hem direkt till brevlådan!

Havtorn i alla dess former

För att få bukt med problemet kan du ta till havtorn i alla dess former. Färskt, fryst eller kanske i olje-form. I synnerhet oljan kan vara perfekt att använda dig av då den återfuktar slemhinnorna och kan lindra besvären med torra slemhinnor. Hela bäret, juicen och dess blad har använts sedan lång tid tillbaka för att just hjälpa kroppens slemhinnor, cellmembranet och huden.

Foto: Pixabay

Boosta kroppen med naturliga vitaminer

Det är inte för inte som havtorn kallas för ett superbär. Med tanke på innehållet blir det tydligt att bäret besitter hälsofrämjande egenskaper. Antalet vitaminer som bäret innehåller är: A, E, K, B och även C. Mängden C-vitamin är cirka fem gånger så mycket som en apelsin. Havtorn innehåller flera olika typer av fettsyror; omega-3, omega-6, omega-9 och framförallt den viktiga omega-7.

Inre skyddsfunktion

Precis som att huden är viktig för att skydda kroppen från yttre påfrestningar är slemhinnorna viktiga för att skydda de inre organen. Slemhinnorna finns i underlivet, ögon, mun, nästa och luftvägar, urinvägar och även i matsmältningssystemet. Fungerar allt som det ska är det väldigt sällan man märker av dem men känns det obehagligt är det något som inte står rätt till. Havtornsolja stimulerar slemhinnorna och minskar det torra.

Foto: Pixabay

Biverkning av läkemedel

Många påverkas av torra slemhinnor och det kan verkligen ställa till det. Ytterligare en anledning till det kan vara biverkning av läkemedel då runt 200 läkemedel kan bidra till den biverkningen enligt FASS.

ANNONS: Ge din kropp optimala förutsättningar att må bra med det prisbelönta blåbärstillskottet Medox. Passa på: Nu får alla nya kunder 50% rabatt – här kan du läsa mer och beställa hem direkt till brevlådan!

Källor: Kurera, Kurera, Allers, ScienceDirect

Jag älskar att få tips som man kan prova hemma. Dela gärna detta superknep med andra – de kommer att tacka dig.