Promenera med detta enkla program – och det kommer göra underverk för kroppen

Promenader är inte bara ett härligt sätt att komma ut i friska luften – det kan även vara en effektiv metod för att komma i form och må bra. Och bäst av allt? Det fungerar för människor i alla åldrar!

I den här artikeln tänkte jag tipsa om några enkla knep som maxar promenaderna och fördubblar effekten. Det är perfekt för nybörjare, om målet så är att gå ned i vikt eller att bara bli piggare och gladare.

Längst ned i artikeln kan du också ta del av ett enkelt träningsprogram som du kan följa för att nå dina mål. Så, snöra på dig promenadskorna så kör vi!

ANNONS: Investera i din hälsa med Medox – ett unikt kosttillskott med blåbär och svarta vinbär. Börja prenumerera här och få 50 procent rabatt.

Intervallpromenader

Att gå intervallpromenader är en effektiv högintensitetsträning för att komma i bättre form. Eftersom pulsen ökar och andningen fördjupas så förbättras konditionen – och förbränningen får en rejäl boost.

Intervallpromenader går ut på att växla hastighet, exempelvis genom att du först går i lugnt tempo under en minut och sedan går i snabbt tempo under en minut. Detta upprepar du sedan upp till 8-12 gånger utan att pausa mellan intervallerna. Enligt Expressen kan du på 30 minuters intervallpromenad bränna cirka 190 kalorier.

Bildkälla: Shutterstock

Backträning

Precis som med intervaller ökar intensiteten genom backträning, något som bidrar till förbättrad kondition och ökad förbränning. Genom att promenera 30 minuter i uppförsbackar bränner du cirka 230 kalorier – men ju mer kuperad terräng du promenerar i, desto mer kalorier förbrukar du.

Du stärker både bålen och underkroppen när du tränar i uppförsbackar, och det gör att magmusklerna punkttränas.

Bildkälla: Shutterstock

Stavar och vikter

En tredje motionsform som ger promenaderna en boost är att ta med dig stavar eller vikter när du går. På så sätt aktiverar du även överkroppen under promenaderna.

Det ökar belastningen på kroppen och gör dig starkare – samtidigt som du höjer pulsen och förbränner mer, cirka 200 kalorier på 30 minuter.

Promenera
Bildkälla: Shutterstock

Träningsrekommendationer

För effektivt resultat bör du promenera fem gånger i veckan. Promenaderna kan vara allt från 30 till 60 minuter långa, beroende på hur mycket du orkar.

Att promenera för att gå ned i vikt slimmar både rumpa och lår – men bäst av allt, det gör dig både piggare och gladare!

Promenera – Gå ned i vikt
Bildkälla: Shutterstock

ANNONS: Investera i din hälsa med Medox – ett unikt kosttillskott med blåbär och svarta vinbär. Börja prenumerera här och få 50 procent rabatt.

Jag visste att promenader var bra, men fler behöver få veta hur mycket bara 30 minuters promenad kan göra för kroppen. 

Tryck gärna på DELA-knappen för att sprida detta till alla du känner, de kommer att tacka dig efteråt!