Så förändras din kropp om du äter 2 ägg varje dag – resultatet kommer att förvåna dig
Ägg

Så förändras din kropp om du äter 2 ägg varje dag – resultatet kommer att förvåna dig

Det finns en anledning till att ägg varit ett av människans viktigaste livsmedel sedan urminnes tider. Att de är laddade med protein vet nog de flesta, men ägg är också rika på en hel del andra näringsämnen som gör stor inverkan på kroppen. Att de dessutom är snåla på kalorier gör dem till det livsmedel du alltid bör ha hemma.

Visste du att ägg minskar risken för hjärtproblem och förbättrar minnet? Nu vet du. Här är 7 anledningar till att jag alltid har ägg hemma.

1. Ägg minskar risken för hjärtproblem

Äggulan innehåller två viktiga antioxidanter: Trypofan och Tyrosin. Dessa motverkar risken för hjärt- och kärlsjukdomar, samt utveckling av cancer, då de förstorar de skyddande LDL-partiklarna.

ANNONS: Investera i din hälsa med Medox – ett unikt kosttillskott med blåbär och svarta vinbär. Börja prenumerera här och få 50 procent rabatt.

2. Ägg håller dig ung

De senaste åren har många börjat tillföra kroppen aminosyror för att hålla sig unga. Ägg är rika på aminosyror, som hjälper till att bygga upp och förnya cellerna, så att ditt utseende åldras långsammare.

Foto: Shutterstock

3. Ägg motverkar benskörhet

Ägg innehåller en hel del kalcium, vilket stärker skelett och tänder. Men de är också rika på D-vitamin, som har en förmåga att reglera kalknivån i skelett och tänder.

4. Ägg bygger muskler

Det finns en anledning till att många muskelbyggare frossar i ägg. De är rika på protein och de innehåller inte några onyttigheter som kan sätta sig på kroppen. Är du ute efter att bli starkare är ägg bland det bästa du kan äta.

5. Ägg är bra för minnet

Studier visar att extra tillskott av aminosyran kolin förbättrar minnet och reaktionsförmågan. Ägg är rika på kolin, och därför bra att äta om du oroar dig för att minnet ska svika.

6. Ägg motverkar depression

Som vi nämnde tidigare så är ägg rika på D-vitamin. Denna vitamin är något vi i Skandinavien får i oss alldeles för lite va under vinterhalvåret, vilket kan leda till nedstämdhet och depression. Genom att rikligt med ägg ser du till att fylla på glädjedepåerna en del.

Foto: Shutterstock

7. Ägg stärker immunförsvaret

Studier visar att just två ägg om dagen kan skydda dig mot infektioner, sjukdomar och virus. Ett ägg innehåller hela 22 procent av det rekommenderade intaget av selen, vilket är väl känt för att stärka ditt immunförsvar.

Källa: MåBra, Harvard, Livsmedelsverket, Egg Nutrition Center

ANNONS: Investera i din hälsa med Medox – ett unikt kosttillskott med blåbär och svarta vinbär. Börja prenumerera här och få 50 procent rabatt.

Oavsett vad så har jag alltid ett paket ägg hemma. Att det är gott gör ju inte saken sämre precis. Många vet inte hur mycket ägg gör för hälsan. Tryck på Dela-knappen för att tipsa andra.