Så kan tennisbollar hjälpa dig att bota muskelsmärta och ledvärk

Vid skrivbordet, på tåget eller hemma i soffan: vi tillbringar väldigt mycket tid sittandes eller liggandes.

Att röra sig för lite eller sitta stilla för mycket är i allra högsta grad en riskfaktor – idrottsforskaren Örjan Ekblom säger att för lite motion är jämförbart med röka varje dag.

För mycket stillasittande kan också ge muskel- och ledvärk. Självklart är det bäst att söka experthjälp om du upplever svåra problem – men det finns också några smarta övningar som du kan göra hemma, alldeles själv.

Titta bara hur 2 tennisbollar kan göra underverk!

1. Stärk ryggen

Obekväma skor, en gammal och dålig säng eller taskig sittställning – allt kan påverka din rygg negativt. 

Ett sätt är att få igång blodcirkulationen och stärka ryggen är att placera två tennisbollar mellan svanskotan och revbenen. Placera massagebollarna så att du har ryggraden i mitten, för det är viktigt att det inte hamnar något tryck på kotorna. Ta nu minst fem djupa andetag. Rulla så att bollarna hamnar några centimeter längre ner, andas djupt igen och upprepa detta tills du har bollarna precis ovanför bäckenet.

Vi vet inte om det fungerar för alla men många påstår att det är bra.

ANNONS: Det prisbelönta blåbärstillskottet Medox innehåller det bästa från blåbär och svarta vinbär. Nu får alla nya kunder 50% rabatt i två månader – här kan du läsa mer och beställa hem direkt till brevlåda

2. Massera nacken

Böj fram huvudet lite lätt och rulla bollen upp och ned längs nacken, genom att böja på benen. En övning som är riktigt skön och effektiv, eftersom man kommer djupt in i nacken och når de mindre muskelgrupperna.

Ett tips är att lägga tennisbollen i någon mjukt, en strumpa till exempel. Då blir det behagligare för huden och ryggen. 

3. Ge fötterna kärlek

Lägg tennisbollen på golvet och placera din fot på den.

Rulla bollen längs med fotvalven tills du hittar en ömmande punkt, detta trick kommer hjälpa dig få igång blodcirkulationen öka rörelsen i fötterna.

4. Benmusklerna

Denna övning, med tennisboll, kan stärka musklerna mellan knäskålen och underbenet. Sitt på en stol, böj knäna och placera en tennisboll på baksidan av knäet.

Försökt att trycka upp bollen med vaden och låret tillsammans, räkna till tio och slappna sedan av. 

Upprepa 10 gånger och koppla sedan.

ANNONS: Det prisbelönta blåbärstillskottet Medox innehåller det bästa från blåbär och svarta vinbär. Nu får alla nya kunder 50% rabatt i två månader – här kan du läsa mer och beställa hem direkt till brevlåda

Här kan du se en video på fler smarta övningar med tennisboll:

Visst borde fler upptäcka detta smarta knep för att ta bättre hand om sin kropp? Jag är säker på att mina vänner skulle må lite bättre om de bara provade detta några gånger i veckan! Så var inte snål, dela gärna vidare denna artikel på Facebook!