Säg hejdå till tennisarmbåge: 7 oväntade effekter av mirakelsalvan

I förkylningstider är Vicks VapoRub något som många använder då det kan vara till stor hjälp för att lindra problemen. Innehållet består bland annat av eukalyptus, kamferolja och mentol. Detta kan hjälpa till för att lindra hosta och nästäppa. Det finns dock många fler bra användningsområden för denna krämiga produkt, och vissa kommer förvåna dig. Vi har letat fram sju bra sätt att använda Vicks VapoRub.

1. Behandlar nagelsvamp

Har du irriterande nagelsvamp? Då kan du prova att applicera lite VapoRub på nageln eller naglarna som är infekterade. Gör detta på kvällen och sätt sedan på dig strumpor. Tvätta dina fötter på morgonen och försök klippa av så mycket infekterad nagel som möjligt. Gör detta på kvällen till dina naglar mår bra igen.

Foto: Shutterstock

2. Bra för dina fötter

Innan du går och lägger dig på kvällen kan du smörja in problemområden på fötterna, som spruckna hälar, och sätt sedan på dig strumpor. Tänk på att strumporna kommer ha en väldigt stark mentollukt nästa morgon. Tvätta av fötterna på morgonen med kallt vatten och skrubba sedan bort död hud. Applicera sedan en mjukgörande fotprodukt. Efter att denna procedur har gjorts kväll efter kväll kommer du märka skillnad på dina fötter.

ANNONS: Ge din kropp optimala förutsättningar att må bra med det prisbelönta blåbärstillskottet Medox. Passa på: Nu får alla nya kunder 50% rabatt – här kan du läsa mer och beställa hem direkt till brevlådan!

3. Reducerar bristningar

Om du smörjer in dina bristningar med VapoRub kan du komma att se att de blir mindre synliga inom ett par veckor.

4. Förebygger att ditt husdjur kissar inomhus

Även om ens husdjur är tränat att inte göra sina behov inomhus kan det ske olyckor. Om du upptäcker att det sker ofta på särskilda ställen kan du applicera lite VapoRub på det stället eftersom både katter och hundar avskyr lukten av det.

Foto: Shutterstock

5. Stoppar katten från att klösa på möbler

Precis som punkt fyra kan även lite VapoRub hjälpa till för att stoppa din katt att klösa sönder dina möbler, gardiner eller dörrar.

6. Lindra blåmärken

Applicera lite av produkten på ditt blåmärke och det ger läkningsprocessen en skjuts på vägen. Salvan gör så att svullnaden minskar snabbare.

ANNONS: Ge din kropp optimala förutsättningar att må bra med det prisbelönta blåbärstillskottet Medox. Passa på: Nu får alla nya kunder 50% rabatt – här kan du läsa mer och beställa hem direkt till brevlådan!

7. Lindrar muskel- och ryggvärk

Tack vare att VapoRub innehåller naturliga ingredienser kan det hjälpa till att få dina stressade muskler att slappna av. Har du exempelvis ”tennisarmbåge” kan du prova att smörja området med Vicks VapoRub för att lindra smärtan.

Foto: Shutterstock

Källor: eDrugSearch, BrightSide, Diply, TipHero, LiveStrong

Det här är verkligen en produkt jag ska köpa då användningsområdet är så brett. Dela med någon som du tror skulle ha nytta av denna produkt.