Sänk blodtrycket hemma med vitlöksknepet – så ofta ska du äta det för hjärtats skull

Högt blodtryck är något man bör ta på allvar, då det ökar risken för hjärtinfarkt, demens och andra allvarliga sjukdomar.

Är blodtrycket högt bör du få ner det så snabbt som möjligt. Men du behöver faktiskt inte kasta dig i en bil för att åka till läkaren. Du kan själv påverka ditt blodtryck genom vanor i vardagen. En av det lättaste metoderna är rätt och slätt med ett vanligt livsmedel de flesta har hemma: Vitlök.

 

ANNONS: Investera i din hälsa med Medox – ett unikt kosttillskott med blåbär och svarta vinbär. Börja prenumerera här och få 50 procent rabatt.

Att vitlök har positiva hälsoeffekter är vetenskapligt bevisat. Inte bara stärker det immunförsvaret och skyddar dig från förkylningar och smittor, det har även stor inverkan på ditt blodtryck.

Många känner inte av att de har högt blodtryck, vilket gör att en hjärtinfarkt eller stroke kan komma ännu mer oförberett. Detta är anledningen till att högt blodtryck kallats ”The silent killer” (Den tysta mördaren).

Om du dock känt av du är tröttare än vanligt, har huvudvärk eller är illamående så är det tid att mäta blodtrycket.

Foto: Shutterstuck

Vitlök sänker blodtrycket

Flera studier har visat att personer som börjat inta färsk eller lagrad vitlök dagligen sänkt sitt blodtryck och även minskat inflammationer. En av dessa utfördes i Australien, där man kunde se att de personer som fick vitlöksextrakt varje dag inte bara sänkte blodtrycket, utan också minskade artärstelhet och minskade risken för hjärtinfarkt.

Vitlök för att sänka blodtrycket
Foto: Pixabay

Lagrad vitlök har visat sig ha störst effekt enligt flera studier, men även färsk vitlök ger resultat. Prova att äta åtminstone samma mängd som tre klyftor vitlök under en dag, om du är orolig över blodtrycket.

ANNONS: Investera i din hälsa med Medox – ett unikt kosttillskott med blåbär och svarta vinbär. Börja prenumerera här och få 50 procent rabatt.

Källa: Kurera.se, Vårdguiden – 1177, Tidningen Hälsa

Att få högt blodtryck är en onödig risk man själv kan påverka. Dela gärna detta knep med andra. Alla kan tillföra mer vitlöks i sin vardag.