Kanel: Så ofta ska du äta superkryddan för att minska hullet på magen

Kanel är inte bara julgrötens bästa vän, det är också en krydda som har fantastiska hälsoeffekter. Den är antiinflammatorisk, den minskar insulinkänsligheten, och sist men inte minst så är den fettförbrännande.

Egentligen är det ganska enkelt. Om du inte brukar äta kanel dagligen – börja med det nu. Det både minskar dina hungerskänslor och ökar fettförbränningen, men det räcker inte med en nypa någon gång ibland. Här är några förslag på hur du kan få in tillräckligt med kanel i kosten för att bli av med hull på magen. Gör åtminstone två av dessa per dag så kommer du märka att magen känns slankare inom två veckor.

1. I kaffet

Är kaffet det första du stoppar i dig på dagen? i så fall är det ett perfekt tillfälle att väcka förbränningen redan där. Häll två kryddmått kanel i kaffefiltret tillsammans med pulvret och du får ut nybryggt välsmakande superkaffe.

Foto: Shutterstock

ANNONS: Det prisbelönta blåbärstillskottet Medox innehåller rekordhöga mängder av extra starka antioxidanter som gör kroppen stark i förkylningstider. Här kan man beställa Medox direkt till brevlådan – och få 50 procent rabatt i två månader.

2. På gröten

Att gröt och kanel är en vinnande kombination känner många till, men det går precis lika bra att ha den över yoghurten, filen eller mjölken. Det är en bra smaksättare utan att vara söt och onyttig. Strössla en tesked över tallriken så får du en god smak.

3. I muffins

”Muffins när jag vill gå ner i vikt?”, tänker du nu. Men vi pratar inte om muffins med massa socker, utan en nyttig variant. Tidningen Hembakat tipsar om en sockerfri variant där äpple, kanel och kardemumma är smaksättare, och det blir fantastiskt gott. Dessa ska dock ätas med varsamhet. Om du gillar att ta något sött på eftermiddagen eller kvällen så är detta ett bra alternativ.

Foto: Shutterstock

4. I grytan

I Sverige är det inte så vanligt att vi använder kanel i maten, men vi har ett och annat att lära av indierna. De använder kanel i många av deras rätter, och det blir gudomligt gott. Det höjer smaken och ökar blodcirkulationen, så prova att göra en gryta med en till två teskedar kanel.

5. I smoothien

Ha för vana att alltid hälla i en tesked kanel i din smoothie. Det får fart på förbränningen och ger en god smak.

Foto: Shutterstock

6. Att steka äpple i

Det är svårt att motstå godis och sötsaker, särskilt på kvällen. Men för att slippa det dåliga samvetet och förstöra viktnedgången så är detta ett tips som jag själv fullkomligt älskar. Skär upp äppelskivor och stek dem i cirka en tesked smör och en matsked kanel. De får en krispig yta som smakar knäckigt och sött.

Källa: Dietguiden, Steg för hälsa, Live StrongTidningen Hembakat, Tasteline.

Sedan jag började ha kanel i flera måltider om dagen så känner jag mig aldrig uppsvälld, och jag har dessutom blivit mindre runt kärlekshandtagen. Var generös och dela tipset med andra, de kommer att tacka dig.