Smal midja & platt mage utan diet — med hyllade metoden som tar 9 minuter av din dag

Att vara nöjd med sin kropp och känna sig i bra form stämmer sällan överens med kärlekshandtag runt midjan. Och för många är just magen en del av kroppen man kämpar lite extra med.

Även om en smal midja och en platt inte är något att sträva efter, så är det viktigt att hålla koll på kilona. Förutom att kläderna sitter bättre och man känner sig mer nöjd med sin kropp, så är bukfetma ett allvarligt hälsoproblem.

Därför är det viktigt att få bort det där oönskade hullet runt magen.

Men oroa dig inte, du behöver inte bli en gymråtta för att lyckas. Här är tips på hur du får en platt mage och smal midja – genom att bara träna 9 minuter om dagen.

Låter det för bra för att vara sant? Testa själv, din kropp kommer att tacka dig!

ANNONS: Det prisbelönta blåbärstillskottet Medox innehåller rekordhöga mängder av extra starka antioxidanter som gör kroppen stark. Här kan man beställa Medox direkt till brevlådan – och få 50 procent rabatt.

När man pratar om att ”komma i form” så kan resultatet se väldigt olika ut, beroende på vem man pratar med.

En person med en smalare kroppstyp kommer troligtvis ha en smalare midja än någon med till exempel en päronformad kropp. Vilket Inte alls är konstigt.

Shutterstock

Därför borde det inte heller vara någon överraskning samma träningsupplägg kan ge olika resultat. För vissa kan det vara lekande lätt att hålla formen, medan vissa andra, som jag själv, får tänka lite mer noga på vad vi äter och hur mycket vi rör oss.

Men med de här enkla tipsen behöver det inte vara så svårt att få den där smala midjan!

En hälsosam kropp och smal midja är inte något som kommer av sig själv, utan är resultatet av en hälsosam livsstil. Men det finns några enkla övningar man kan göra som kan hjälpa en att bära upp sin kropp mer fördelaktigt.

Shutterstock

Forma midjan

För att förändra sin midjeform behöver man jobba med magmusklerna, genom att stärka mage och rygg hjälper man även kroppen att automatiskt förbättra sin hållning. Men, som de flesta vet är magövningar ingen garanti för att bli av med det där fettet på magen. Här behöver man istället se till att kombinera detta med en hälsosam lågkalori-diet och konditionsträning.

Till skillnad från vad många tror så är det inte heller alla magövningar bra för midjan. Faktum är att vissa av dem kan faktiskt göra ditt midjemått bredare. Till skillnad från stretchliknande övningar man ofta gör under yoga, som hjälper till att göra kroppen slankare.

Fem övningar för en slankare midja

För bästa resultat bör man göra dessa övningar i den ordning de nämns nedan. Upprepa gärna passet tre gånger i veckan – och du, det är ofta mer effektivt att träna på morgonen!

1. Vakum

Shutterstock

Position: Lägg på rygg med böjda ben och armar ner längs sidorna. Tänk på att den här övningen bör genomföras med tom mage.

Ta ett djupt andetag och andas ut så mycket som möjligt genom munnen samtidigt som du pressar framsidan av magen ner mot ryggraden. I den här positionen får du hjälp av gravitationen. Håll positionen i 15 sekunder och slappna sedan av. Försök framöver att hålla utandningen så länge som en hel minut, så länge du känner dig bekväm och avslappnad.

Repetera: 3-5 gånger.

Längd: 2 minuter eller mer.

De med magproblem bör vara försiktiga med den här övningen då den kan påverka sjuka organ negativt, även de med astma eller hjärt- och ryggradsproblem bör stå över denna.

2. Böj dig bak/fram

Shutterstock

Position: Stå stadigt med ett axelbrett avstånd mellan benen.

Böj dig framåt så att du känner musklerna i midjan stretchas. Försök att nudda golvet med fingrarna och håll positionen ett tag. Böj dig efter det bakåt med armarna satta i midjan

Repetera: 15-20 gånger.

Längd: 2 minuter eller mer.

ANNONS: Det prisbelönta blåbärstillskottet Medox innehåller rekordhöga mängder av extra starka antioxidanter som gör kroppen stark. Här kan man beställa Medox direkt till brevlådan – och få 50 procent rabatt.

3. Boxningtvist

Shutterstock

Position: Ligg på golvet med lätt böjda knän.

Tanken med den här övningen är att hålla farten uppe. Lyft överdelen av kroppen upp från golvet och lägg dig sedan snabbt ner igen. Upprepa därefter rörelsen.

Repetitioner: 3 omgångar, 12-15 reps.

Längd: 2 minuter eller mer.

4. Plankan

Shutterstock

Position: Stå på på knä och armbågar.

Behåll den här positionen hela tiden, och tänk på att hålla ryggen rak samt benen sträckta.

Repetitioner: 2-3 gånger, 30 sekunder per gång. Det är rekommenderat att ändra typ av planka emellan gångerna, du kan till exempel göra första setet på knä och andra på tårna, och den tredje en sidoplanka.

Längd: 2 minuter eller mer.

5. Sidostretch

Shutterstock[/caption]

Position: Stå upprätt med ca 30-35 centimeters mellanrum mellan fötterna, håll händerna längs med sidorna med handflatorna på låren.

Andas in och ut och dra din mage inåt och anta en position som att du skulle sätta dig ner. Sänk din vänstra hand längs ner med sidan av kroppen, och ta ett kliv med höger ben och håll höger arm sträckt rakt ut åt sidan. Luta kroppen lite lätt åt höger, och håll den positionen i 8 sekunder – men se till så att du inte lutar kroppen bakåt eller framåt.

Repetitioner: 2-3 gånger för varje sida.

Längd: 1 minut.

Tänk på att: Om du har högt blodtryck eller problem med leder eller inre organ, bör du undvika den här övningen.

Vilken av de här övningarna fungerar bäst för dig? Själv hade jag aldrig trott att de skulle kännas så mycket efter bara 9 minuters träning, helt otroligt!

Dela så att fler kan ta del av de här enkla knepen och få en hälsosam och starkare kropp!

ANNONS: Det prisbelönta blåbärstillskottet Medox innehåller rekordhöga mängder av extra starka antioxidanter som gör kroppen stark. Här kan man beställa Medox direkt till brevlådan – och få 50 procent rabatt.