Tappa kilon utan att träna: Här är 7 smarta husmorsknep du inte kände till

Även om en slimmad figur inte är allt så går det inte att förneka att vi både känner oss mer självsäkra och starka när vi är i bra form. Att styrketräna eller gå till gymmet är dock en aktivitet som inte gillas av alla. Men det finns andra smarta knep för att få kilona att rasa, och det är inte dieter.

1. Sov

Du kanske tänker att sova är det sista du borde göra om du vill gå ner i vikt? Visst, kroppen förbränner mindre under vila, men det är hur bra du sover som avgör hur effektiv din förbränning är under natten. I ett nummer av Insider Hälsa förklarar sömnspecialisten Michael Breus att nattens sömn har olika cyklar, och när vi sover som djupast förbränner kroppen som mest.
– Vi gör oss av med flest kalorier i det stadiet eftersom det är då vi bränner mest glukos och våra hjärnor är som mest aktiva, säger Michael Breus.

2. Drick Kaffe

Goda nyheter! Kaffe sätter fart på fettförbränningen. Enligt Topphälsa så ökar koffeinet leverns energiförbrukning så att fett frigörs från cellerna. Detta bekräftas av William Apró, näringsfysiolog och doktorand vid Gymnastik- och idrottshögskolan. Han menar att kaffe ökar förbränningen, men det kommer inte att räcka med att bara dricka kaffe då och då om målet är att gå ner i vikt.

Foto: Shutterstock

3. Sallad innan måltiden

Ibland fortsätter man att äta fast man vet att man inte borde. Är man inte så hungrig så är det dock lättare att behärska sig från det onyttiga. Färska grönsaker är kalorisnåla men innehåller många näringsämnen, därför bör du äta en sallad innan du hugger in på din varma måltid. Ät salladen och vänta en kort stund, sedan kommer du känna dig mindre hungrig. Då får du i dig färre kalorier. Det funkar för mig.

 

4. Stark mat

Stark mat höjer kroppstemperaturen och därmed förbränningen. Chili och cayennepeppar är bara två av de kryddor som du kan vara generös med i maten enligt MåBra, så peppra loss.

Foto: Shutterstock

5. Ät nötter

Inte mig emot. Nötter är ett gott snacks som ger snabb energi. Enligt Topphälsa så har nötter ett lågt GI och en positiv effekt på fettförbränningen. Därför är det ett perfekt substitut till snacks och andra lockande godsaker. Men kom ihåg att nötter innehåller mycket fett (även om de är nyttiga).

 

6. Drick mycket vatten

Du har säkert hört det förr, men vatten är din bästa vän om du vill gå ner i vikt. Dels så mättar det utan att innehålla några kalorier, och dels så renar det din kropp. Enligt iForm så ska du dricka vatten innan måltiden för att dämpa hungerskänslorna.

 

7. Lek

Så fort du gör en pulshöjande aktivitet så ökas förbränningen i din kropp. Tycker du att det är lite ansträngande att leka eller springa efter barnen? bra! då är det kroppen som jobbar. Underskatta inte vardagsmotionen. Enligt Modern Mom så förbränner du fler kalorier när du leker med barnen än när du gör någon annan vardaglig aktivitet.

Foto: Shutterstock

 

Dessa knep är varken jobbiga, tidskrävande, eller kostar pengar, så varför inte testa? Jag dricker gärna lite extra kaffe och sover lite mer. Dela gärna tipsen med andra, de kommer att uppskatta det.