Tryck fast en handduk under benet och gör detta: 1 minut senare känns knäna 10 år yngre

Har du stela och onda knän? Då är du inte ensam.

Många svenskar lider i dag av knäproblem, och om man en gång har fått bekymmer så kan det vara svårt att bli helt kvitt smärtan. Problemen kan bero på att man motionerar och belastar knäna för hårt, eller kanske att åldern har tagit ut sin rätt och att det börjat knaka i skelett och leder.

Men som tur är finns det metoder som kan få knäna att kännas betydligt bättre igen.

ANNONS: Det prisbelönta blåbärstillskottet Medox innehåller rekordhöga mängder av extra starka antioxidanter som gör kroppen stark i förkylningstider. Här kan man beställa Medox direkt till brevlådan – och få 50 procent rabatt i två månader.

Många tror kanske att den bästa kuren mot onda knän är att sitta ner och inte belasta dem i onödan. Men det är snarare raka motsatsen som gäller.

För att mjuka upp knäna är det, precis som ryggen, nämligen viktigt att få igång blodcirkulationen – och det får man genom att röra på sig.

Kanske inte i form av hoppövningar eller att springa på asfalt, men gärna genom exempelvis promenader eller stretchövningar.

Bildkälla: Shutterstock

En sådan enkel stretchövning, som kan lindra besvären i vardagen, demonstrerar yogainstruktören Jill Miller.

Övningen tar bara en minut – men kan få knäna att kännas tio år yngre. Och allt du behöver, det är en helt vanlig handduk.

Spana in det här klippet för att se hur du ska gå tillväga med den enkla knäövningen:

ANNONS: Ge kroppen maximala förutsättningar med den hyllade blåbärssuccén Medox – just nu får man 50 procent rabatt i 2 månader om man klickar här!

Om du själv inte har knäproblem, så känner du med största säkerhet någon annan som har det.

Hjälp gärna till att dela vidare den här artikeln – så att alla med onda knän kan få hjälp att lindra besvären. Det gör så mycket för livskvaliteten att slippa smärta!