Hejdå påskhull: 2 superövningar som bränner bukfett på kortast möjliga tid

Vid storhelger som jul och påsk är det svårt att motstå alla godsaker som erbjuds. Tyvärr så har kroppen lättare att lagra fett än att göra sig av med det, och flera dagars unnande kan därför synas ganska snabbt på vågen.

Men istället för att ha ångest över att kläderna sitter åt så kan jag rekommendera två effektiva magövningar som ger snabba och synliga resultat. Själv har jag alltid gjort dessa när jag varit på resa och unnat mig för mycket av det goda.

Det handlar inte om hur många man gör, utan vad man gör. Allt som krävs är några minuter om dagen, och du kommer att märka att din mage blir plattare.

Övning 1: Benfall

Ligg raklång på rygg på platt underlag som golv eller en matta. Låt hela överkroppen ha kontakt med golvet medan du höjer benen tills fotdynorna är riktade mot taket. Sänk sedan benen långsamt ner tills att hälarna nästan nuddar golvet, sedan höjer du benen igen.

Upprepa långsamt 20 gånger. 

Utgångsposition

Foto: Shutterstock

Position 2

Foto: Shutterstock

Övning 2: Planka med twist

Det låter svårare än vad det är, för den här övningens charm är att du kan utföra den var som helst. Börja med att lägga dig på mage på golvet och ha en klocka med sekundvisare till hands. Sätt sedan i armbågarna i golvet i linje med dina axlar, låt överkroppen vila på dessa. Sätt sedan i tårna i golvet och res kroppen så att hela nu vilar på dina tår och armbågar. Stå stilla i 60 sekunder medan du spänner magen. När det gått 60 sekunder lyfter du höger knä fram mot samma armbåges riktning. Gör sedan likadant med andra knät.

Upprepa sex gånger totalt (tre gånger per ben).

Foto: Shutterstock

Källa: MåBra, Mens Journal, Dare Bee

Gör du detta två dagar i veckan så kommer du snabbt att märka att magen blir både starkare och plattare fort. Allt handla om att träna rätt, så dela gärna med andra som lägger onödig tid och energi på dieter.