Kom i form med ”popcorndieten” – 5 överraskande anledningar att äta mer av snackset
popcorn

Kom i form med ”popcorndieten” – 5 överraskande anledningar att äta mer av snackset

De flesta kan nog känna igen sig i följande scenario: Det blir kväll och man lägger sig utmattad på soffan. Ett bra tv-program eller en film är påväg att börja, och suget efter något gott att smaska på går inte att ignorera. Man tittar vad som finns i skafferiet och i kylskåpet, och tar det som finns, vilket oftast blir en onyttig historia som definitivt inte kommer att förbrännas medan vi sover.

Att undvika saker som får dig att gå upp i vikt är en av anledningarna till att du alltid ska ha popcorn hemma, men det finns flera andra starka skäl till varför popcorn är något du bör räkna in i din diet.

ANNONS: Investera i din hälsa med Medox – ett unikt kosttillskott med blåbär och svarta vinbär. Börja prenumerera här och få 50 procent rabatt.

1: Popcorn är bättre än godis, glass, och chips

Många väljer mellan godis, chips eller popcorn framför teven. Om du är rädd om din figur kan vi göra det enklare för dig: Välj popcorn. Popcorn innehåller betydligt mindre socker då det saknar den stora mängd socker som godis innehåller, och den stora mängd fett som finns i chips. Givetvis blir det fler kalorier om du väljer smörpopcorn, eller poppar dem i mer smör i kastrullen.

2: Popcorn kan sänka kolesterolvärdet

Det är för många okänt att popcorn innehåller en stor mängd antioxidanter. Framförallt handlar det om antioxidanten polyfenoler, som har en förmåga att sänka kolesterol. Enligt hälsomagasinet MåBra har forskarna uppmätt att en vanlig portion popcorn kan innehålla dubbelt så mycket polyfenoler som samma mängd frukter och grönsaker.

3: Popcorn kan motverka cancer

Innehållet i popcorn har en motverkande effekt på vissa cancertyper, så om du äter en portion regelbundet så behöver du inte ha dåligt samvete, men se upp med saltet för hälsans skull.

4: Du kan äta mycket popcorn utan att det märks på vikten

Popcorn innehåller få kalorier per 100 gram. Trots att det är ett ”snacks” så innehåller det nästan hälften så många kalorier som samma mängd naturella (osaltade) nötter. Många som bantar har till och med popcorn som en del av deras dagliga kost. Du kan med gott samvete äta popcorn och ändå tappa vikt.

5: Popcorn är en magnesium-källa

Popcorn innehåller 123 mg magnesium per 100 gram. En vuxen person rekommenderas få i sig 350 mg magniesium per dag, och brist på det kan leda till kramper, hämmad tillväxt och störningar i hjärnan.

Källa: Livsmedelsverket, MåBra, Hälsoliv, Dietguiden.

Popcorn
Foto: Shutterstock

ANNONS: Investera i din hälsa med Medox – ett unikt kosttillskott med blåbär och svarta vinbär. Börja prenumerera här och få 50 procent rabatt.

Viktigt att tillägga är att popcorn är nyttigt i sin rena form, men blir givetvis onyttigare om du tillför mycket salt och smör.

Jag vet många som skulle bli glada av att höra om hur nyttigt popcorn är. Dela gärna för att tipsa dem, de kommer att tacka dig.