Tryck en tennisboll mot nacken i några sekunder – enkla övningen alla med ledbesvär bör testa genast

Nacksmärtor kan vara väldigt jobbiga och svåra att bli av med. Men glöm dyra behandlingar – allt du behöver är faktiskt bara en tennisboll.

Jag och många andra har under perioder haft problem med nacken och även ryggen. Det är inte kul alls, och jag vill knappt tänka på hur mycket pengar jag har lagt på massage och andra saker som skulle göra det bättre. Vissa saker har fungerat ganska bra, men det är dyrt i längden att gå och göra behandlingar kontinuerligt.

Som tur är finns det en övning du kan göra hemma som är skonsam mot plånboken och nacken. Alla du behöver är egentligen en tennisboll och ett golv – den här övningen är lika bra som enkel!

ANNONS: Med det prisbelönta blåbärstillskottet Medox ger du din kropp optimala förutsättningar för att må bra. Passa på: Nu får alla nya kunder 50% rabatt – här kan du läsa mer och beställa hem direkt till brevlådan!

1. Placera tennisbollen bakom huvudet

Lägg dig helt sonika på golvet med din tennisboll. Om du har en yogamatta eller liknande blir det lite skönare, men det går lika bra utan. 

2. Lägg dig ner på golvet

Skärmdump Youtube

Se till att ha knäna böjda som på bilden.

ANNONS: Medox är ett helt naturligt kosttillskott som innehåller antocyaner som är bra för bland annat hjärt- och kärlsystemet. Just nu får alla nya kunder 50% rabatt i två månader – här kan du läsa mer och beställa hem direkt till brevlådan.

3. Låt tennisbollen och kroppstyngden göra jobbet

Skärmdump Youtube

Ta ett djupt andetag, slappna av, och låt tennisbollen sjunka in i musklerna. Sen kan du flytta bollen upp och ner längs nacken och upprepa övningen. Du kan även röra på huvudet försiktigt till höger och vänster. Här nedanför kan du se en instruktionsvideo på hur du gör övningen.

Jag personligen tycker att det är en jätteskön övning som hjälper mot stelhet och smärta i nacken. Dela gärna vidare den här artikeln till alla som kan ha användning av den här enkla övningen.