Enkla utmaningen som förvandlar din kropp på bara en månad

Känner du att tiden börjar rinna iväg och att det är försent att få till sommarkroppen? Känn lugnet. Här är träningsprogrammet som förändrar din kropp på mindre än en månad.

ANNONS: Investera i din hälsa med Medox – ett unikt kosttillskott med blåbär och svarta vinbär. Börja prenumerera här och få 50 procent rabatt.

Hetsten kring att ha den optimala och perfekta strandkroppen kan oftast kännas tröttsam. Det blir helt enkelt för mycket fokus på det ytliga.

Träning ska vara något man vill göra, och träning ska fungera som ett komplement till en sund och hälsosam livsstil. Många har dock svårt att få tiden att räcka till med allt från långa jobbdagar till att skjutsa barnen till olika aktiviteter.

Vad passar då bättre än ett träningsprogram som bara tar några minuter att genomföra – och som bara innehåller en övning? Låt oss presentera den stora Plankanutmaningen!

Plankan är en övning som har fått mycket uppmärksamhet de senaste åren – och det är enkelt att förstå varför. Det är en övning som tränar i princip hela kroppen, och man kan göra den överallt.

Det heter plankan för att man ska vara rak i kroppen som en planka under hela övningen. Man skulle kunna tro att plankan främst är en övning för magen. Men icke, den tränar hela kroppen. Den stärker så klart hela bålen, men den ger också bättre hållning, bättre balans och kan förbättra kroppen flexibilitet. Dessutom bränner övningen  fett och stärker musklerna i rygg, mage, rumpa, armar och ben. Längst ner i den här artikeln hittar du hela träningsprogrammet för Plankanutmaningen. 

Så gör du plankan på rätt sätt: 

1.) Se till att armbågarna är direkt under axlarna, så att vikten fördelas rätt.

2.) Håll ryggraden rak. Svanka inte och skjut inte ryggen uppåt.

3.) Spänn magen och dra in naveln. Kroppen ska vara i en rak linje.

4.) Håll benen och fötterna en bit isär. Du ska inte känna något tryck kring höften under övningen.

5.) Andas lugnt och avslappnat när du står i plankan.

Träningsprogram Plankanutmaningen:

Dag 1: 20 sekunder

Dag 2: 20 sekunder

Dag 3: 30 sekunder

Dag 4: 30 sekunder

Dag 5: 40 sekunder

Dag 6: Vila

Dag 7: 45 sekunder

Dag 8: 45 sekunder

Dag 9: 60 sekunder

Dag 10: 60 sekunder

Dag 11: 60 sekunder

Dag 12: 90 sekunder

Dag 13: Vila

Dag 14: 90 sekunder

Dag 15: 90 sekunder

Dag 16: 120 sekunder

Dag 17: 120 sekunder

Dag 18: 150 sekunder

Dag 19: Vila

Dag 20: 150 sekunder

Dag 21: 150 sekunder

Dag 22: 180 sekunder

Dag 23: 180 sekunder

Dag 24: 210 sekunder

Dag 25: Vila

Dag 26: 210 sekunder

Dag 27: 240 sekunder

Dag 28: Så länge du klarar!

Vi vet inte om det här schemat fungerar för alla, men många har kunnat se bra resultat.

Jag är riktigt taggad på den här utmaningen och kommer köra igång direkt! Dela gärna vidare det här träningsprogrammet till dina vänner som du tror skulle vilja komma igång med träningen igen. 

ANNONS: Investera i din hälsa med Medox – ett unikt kosttillskott med blåbär och svarta vinbär. Börja prenumerera här och få 50 procent rabatt.