3 superövningar för magen – som gör att du kan unna dig extra hela helgen

För många är helgen ett tillfälle att unna sig lite extra godsaker. Bara en sådan sak som att ta extra mycket bearnaisesås till köttet, några glas vin, choklad, eller fikabröd. Tyvärr slinker det oftast ner mer än man planerade, och att stänga byxorna blir genast lite ångestladdat.

Att unna sig ska dock vara en självklarhet, men om man vill göra det utan att få den där uppsvällda och degiga känslan finns det några snabba magövningar som gör underverk för magmusklerna och bukfettet. Vi har listat de tre som bränner mest.

Alla har vi muskler i magen, men de är olika starka och syns olika mycket beroende på hur mycket vi använder dem. Ett par starka magmuskler håller in magen mer medan otränade låter den puta ut. Det fina är att det faktiskt inte behövs många minuters magträning för att fasta till den. Här är de plattar magen på kortast tid. Det bäst är att du kan göra alla i ditt eget hem.

ANNONS: Det prisbelönta blåbärstillskottet Medox innehåller rekordhöga mängder av extra starka antioxidanter som gör kroppen stark. Här kan man beställa Medox direkt till brevlådan – och få 50 procent rabatt. 

1: Plankan

Plankan är de där övningen man både älskar och hatar. Den blir jobbig snabbt, men det är bara ett tecken på hur effektiv den är. Du kan göra den precis var som helst eftersom att du står med armbågarna och tårna i golvet. Stå så i 60 sekunder, vila, och upprepa. Gör detta tre gånger totalt så har du sammanlagt stått i tre minuter. Vill du avancera kan du höja ett ben mot taket i några sekunder.

Foto: Shutterstock

2: Sit ups åt sidan

Klassiska sit ups är ett av de vanligaste magövningarna, men den här varianten bränner extra mycket och är där med mer effektiv. Lägg dig på rygg så att smalbenen är höjda och raka i linje med taket. Res sedan överkoppen mot knäna och gå sedan ner. Upprepa 15 gånger.

Foto: Shutterstock

3: Fälla ben

Det här är min personliga favoritövning för att den får magen att kännas platt och hård på några minuter. Prova så kommer du att känna samma sak. Du ligger platt på rygg och höjer benen rakt upp tills hälarna är i linje med taket. Sedan sänker du dem långsamt så att de nästan nuddar golvet. Upprepa långsamt 12 gånger om du orkar. Utmana dig själv.

Foto: Shutterstock

ANNONS: Det prisbelönta blåbärstillskottet Medox innehåller rekordhöga mängder av extra starka antioxidanter som gör kroppen stark. Här kan man beställa Medox direkt till brevlådan – och få 50 procent rabatt. 

De här är några av de övningar som ger synlig effekt på kortast tid. Prova och känn hur de fortfarande bränner när du njuter av helgens godsaker. Dela gärna dessa superövningar med andra.