Hejdå hull på magen – här är superövningarna som ger plattare mage på kortast tid

När man pratar om att komma i form är magen ofta ett område som många kämpar med.

Även om en platt mage inte är något man måste eftersträva, så kan ohälsosamt fett runt buken vara lätt att få – men desto svårare att bli av med. Och ofta är magen en del av kroppen som många kämpar med.

Men ge inte upp hoppet, man behöver faktiskt inte bli en gymråtta för att bli av med extrakilona. Tillsammans med en hälsosamt diet så finns det enkla träningsövningar som tajtar till magen – utan att du behöver lägga mer än 10 minuter om dagen på träning.

Låter det för bra för att vara sant? Testa själv, jag blev iallafall väldigt förvånad över resultatet.

Här är några enkla övningar som hjälper dig säga hejdå till hullet på magen – och bäst av allt, de tar bara 10 minuter att göra!

1. ”Rullen”

Tränar: Nedre magmuskler.

Ligg på rygg med benen rakt upp i luften och armarna ut åt sidan. Sänk sedan benen nedåt, men utan att nudda golvet. Dra därefter knäna inåt mot magen och lyft sedan benen tillbaka rakt upp. Tänk dig att du lyfter och sänker benen som i en cirkel, att de ”rullar” runt.

Repetera i 30 sekunder.

Youtube

2. ”Väderkvarnen”

Tränar: Yttre sneda magmuskler, nedre magmuskler.

Det här är också en liggande övning där du börjar på rygg med benen sträckta rakt upp. Sänk därefter benen först åt ena hållet och sen åt det andra. Låt dem komma så nära som möjligt utan att nudda golvet, och tänk på att fortsätta hålla benen raka, trots att det svider rejält!

Upprepa i 30 sekunder, med varannan gång åt var sida.

3. ”Stjärnfisk-situp”

Tränar: Mitten och nedre magmuskler.

Ligg på rygg med armar och ben lyfta, låt sedan motsatt hand nudda motsatt fot.

Upprepa övningen i 30 sekunder.

4. ”Bergsklättraren”

Tränar: Alla core-muskler.

Ställ dig i en plank-position fast med händerna i golvet. Tänk på att hålla ryggraden rak. Sen ska du dra vartannat knä in mot armbågen – i en snabb takt. Kom ihåg att hålla magen stark och spänd under hela övningen. Jag brukar tänka att jag drar naveln in mot ryggraden – då håller du magen stark under hela övningen.

Upprepa i 30 sekunder.

Youtube

5. ”Ryska twisten”

Tränar: Yttre sneda magmuskler

Börja sittandes på marken med rumpan i golvet och luta dig i en 45-gradig vinkel bakåt. Du kan göra det lite mer utmanande genom att hålla benen lyfta, antingen hela tiden eller några sekunder åt gången. Vrid överkroppen genom att dra armarna först åt ena sidan, sen åt andra.

Upprepa i 30 sekunder.

6. ”Spindelmannen-plankan”

Tränar: Mitten och yttre sneda magmuskler

Ställ dig som att du skulle göra en armhävning. Lyft ett ben framåt och åt sidan, så att knäet är vridet i 90 grader. Håll den här positionen i 15 sekunder – och se till så att ryggen är rak hela tiden! Byt ben och håll 15 sekunder till.

Youtube

7. ”Benfällningar – med ett ben”

Tränar: Nedre magmuskler
Ligg på rygg och sprid armarna åt sidan och lyft dina ben rakt upp. Fäll sedan benen nedåt, ett i taget, och se till så att du håller dem raka och inte nuddar marken. Magen ska vara spänd under hela övningen.

Upprepa i 30 sekunder.

8. ”Bencirklar”

Tränar: Hela core
Börja på rygg och lyft dina ben rakt upp samtidigt som du håller ihop dem. Därefter ska du cirkla båda benen motsols i 30 sekunder, och sen medsols i 30 sekunder.

9. ”Fladdersparkar”

Tränar. Nedre magmuskler
Ligg på rygg och lyft benen rakt upp. Börja sedan sparka i luften. Se till så att ryggen ligger stadigt mot golvet och tänk på att andas djupt under övningen.

Upprepa i 30 sekunder.

Svårt att förstå hur övningarna går till? Kolla in videon nedan:

För mig brände det här i magen direkt, dela gärna dessa effektiva övningar med andra. De kommer att tacka dig.